Mijn naam is Marchien Bakker.

Zo’n 25 jaar geleden ben ik begonnen met het werken in het basisonderwijs. Het allermooiste vak dat er is, althans dat vind ik! In al die jaren ben ik werkzaam geweest in het Regulier Basisonderwijs en het Speciaal Onderwijs. In het Reguliere Basisonderwijs ben ik werkzaam geweest in alle groepen, waardoor ik een flinke dosis onderwijservaring heb.

Het werken met kinderen is mijn grote passie en vooral met de kinderen waarbij het niet allemaal vanzelf gaat. Het motiveert mij enorm wanneer een kind weer meer plezier in leren krijgt en wanneer het weer meer op zichzelf durft te vertrouwen. Het is fantastisch wanneer het kind weer succeservaringen opdoet, waardoor het leren beter gaat. Vanuit deze passie heb ik besloten om mijn eigen praktijk te starten, een praktijk voor Remedial Teaching of wel onderwijsondersteuning.

 

Gedurende mijn loopbaan heb ik mij altijd geschoold en verdiept in mijn vak.

De volgende opleidingen/cursussen op het gebied van leren heb ik gevolgd:
PABO
Master SEN *
Ralfi lezen
Connect lezen
Beter leren lezen in groep 3/4
Beter begrijpend lezen in de bovenbouw
Taal in blokjes
Jamara rekenen
Met sprongen vooruit
LEREN LEREN Methode **

* Master SEN: Een Master over het onderwijs aan kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Daarbij heb ik mij gespecialiseerd in gedrag, waardoor ik mij Gedragsspecialist mag noemen. Daarnaast heb ik een onderzoek gedaan naar het oplossingsgericht werken met kinderen.

** LEREN LEREN Methode: Ik ben gecertificeerd trainer van de “LEREN LEREN Methode”. Hiermee kan ik de studievaardigheden van uw kind met wetenschappelijk bewezen leerstrategieën verbeteren.

Ik ben lid van de “LBRT”, dat staat voor landelijke beroepsgroep Remedial Teaching. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de Remedial Teaching.